van haber

samsun haber

a

AK Partili Milletvekili Ödünç, Zambiya’nın kültür elçisini ağırladı

Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Afyon Kocatepe Ünivsersitesi’nde öğrenim gören Zambiya’dan gelerek Türkiye’de kültür elçiliği yapan Chimwemwe Chita’yı, aynı zamanda Türkiye – Zambiya Dostluk Grubu Başkanı olarak Gazi Meclis’te ağırladı.

ANKARA (İGFA) – Bursa Milletvekili, İnşaat Yüksek Mühendisi, TBMM Türkiye-ZambiyaParlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Atilla Ödünç, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde eğitim gören, Zambiya vatandaşı, ülkemizin tanıtılmasında çektiği videolarla büyük beğeni alan, kültür elçisi Chimwemwe Chita’yı TBMM’de ağırladı.

Türkiye’nin tanıtımı için ortaya koyduğu büyük gayretler için teşekkür eden Milletvekili Atilla Ödünç; ülkelerin tanıtılması, güzelliklerinin, tarihinin sergilenmesi, yabancı gözüyle uluslararası kamuoyuna sunulması oldukça önemli olduğunu söyledi. Sosyal medyanın ülke tanıtılmasında verimli şekilde kullanılmasına vurgu yapan Ödünç, “Afyonkarahisar’da öğrenim gören, bir öğrenci olmasına rağmen, çektiği videolarla fenomen olan Chimwemwe Chita’nın, tanıtım videoları oldukça dikkatimi çekti. Nezih Türkçesi, sıcaklığı, samimiyetiyle büyük ilgi gören Chita bir kültür elçisi gibi çalışıyor. Tarih, gastronomi, yerel adetlerle ilgili videolar çekiyor. Bunları büyük bir ustalıkla takipçilerine sunuyor. İngilizceyi ana dili gibi konuşan Chita takipçilerine Afyonkarahisar’ı görmeleri gerektiğini vurgulayarak, onları Afyonkarahisar’a çağırıyor. O nedenle kendisini Gazi Meclis’te ağırlamaya karar verdim. Bunu kendilerine ilettim. Sağ olsunlar kırmadılar ve bu davetimize icabet ederek TBMM’de kendisi ile bir araya geldik” diye konuştu.

Milletvekili Atilla Ödünç, Türkiye’nin tanıtılmasında kültür elçilerinin oldukça önemli olduğunu kaydederek, “Artık dünya bir küresel köy haline gelmiştir. Yeter ki bu avantaj tanıtımda verimli bir şekilde kullanılsın” dedi.

Ödünç buluşmada ayrıca, Cihita’yı Payitaht Bursa’nın eşsiz tarihini, benzersiz doğal güzelliklerini bir kültür elçisi olarak tanıtmaya davet etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CHP’li Karabıyık ‘Türkiye’de çocuk’ gerçeğine dikkati çekti

HIZLI YORUM YAP