van haber

samsun haber

a

CHP’li Keleş, Başkan Işıksu’yu Siyasi Nezakete Davet Etti

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, kendisine “malum il başkanı” sıfatı ile yanıt veren Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ile ilgili nezaket çağrısında bulundu.
Adapazarı’nda yapılması planlanan Ada Hayat Projesi ile ilgili CHP İl Başkanlığı, şeffaf olma çağrısında bulunmuş ve bu doğrultuda Adapazarı Belediyesi’ne yanıtlaması için birtakım sorular yöneltmişti. Bu sorulara yanıt geldi. Ancak verilen yanıtta CHP İl Başkanı Ecevit Keleş ile ilgili “malum il başkanı” ifadeleri kullanılması CHP tarafından tepkiyle karşılandı. CHP’li Keleş yaptığı açıklamada Başkan Işıksu’yla ilgili şunları söyledi:
“AMACIMIZ HALKIN TEK KURUŞUNUN DAHİ YANLIŞ BİR ŞEKİLDE HARCANMAMASI”
“Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’ya bölge insanının kaygılarını, şehre karşı duyduğumuz sorumluluk gereği birtakım sorular yönelttik. Amacımız halkın faydalanabileceği bir projede halkın parasının tek kuruşunun dahi yanlış bir şekilde harcanmaması adına tam ve doğru bilgiye ulaşmaktı. Bir yanlışlık yapılmasın, hak mağduriyeti olmasın istedik ve bunu yaparken de en ufak nezaketsizlik içinde olmak. Hakaret etmeden, saygı kurallarını asla çiğnemeden vatandaşlarımız açıkça proje içinde neler olup bittiğine dair bilgiye ulaşsın diye bir iletişim kurduk.”
“MALUM” DİYE TABİR EDİLEN İFADE SÖZÜN SAHİBİNE YAKIŞMASIYLA İZAH EDİLEBİLİR”
“Biz gayet açık ve anlaşılır biçimde cevaplarını almak ve halkın da bundan haberi olması için birtakım sorular yönetirken Sayın Işıksu’nun kendisini şehrin sahibi gibi görerek dehşet bir yanılgı içerisinde olduğunu da görmüş olduk. Kolektif yönetim anlayışından bihaber davranarak doğru sonuçlar elde edemeyeceğinizi ne zaman göreceksiniz Sayın Işıksu? İnsani ve siyasi nezaketten uzaklaşmadan “malum” diye tabir edilmeye çalışılan ifade ancak sözün sahibine yakışması ile izah edilebilir.”
“SORU SORMAK DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR”
“Bu nezaketsiz dili bir kenara bırakıp asıl meseleye, Ada Hayat Projesine dönecek olursak, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkın yararına olan hiçbir projeye karşı gelmeyiz. Aksine bu mantıklı yapılması hayal edilen bir projenin hayata geçirilmesini, başarılmasını isteriz. Bizim sorduklarımız, çekincelerimiz ve endişelerimiz halktan bize gelen tepkiler ve merak doğrultusundaydı. Biz de bu toplumsal tepkileri, endişeleri dile getirdik, sizlere aktardık. Yeni belediye hizmet binasının bahse konu proje içinde yer almaması ile ilgili bir talebi ilettik. Demokrasinin gereği olarak da ilgili kişilere ve makamlara sorularımızı sorduk, kamuoyunun aydınlatılması için sormaya da devam edeceğiz ve Adapazarı Belediyesi’nin faaliyetlerini dün olduğu gibi bugün de yarın da hassasiyetle takip etmeye devam edeceğiz. Sayın Işıksu’ya da önerimiz siyasi nezaket sahibi olması ve hakaret etme alışkanlığını terk etmesidir. Bizim tek amacımız hiçbir vatandaşımızın hak kaybına uğramaması için konumumuz gereği çalışmak ve sınırlarımız içinde hesap sormaktır. Bunun için de Sayın Işıksu’dan icazet alacak değiliz!”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bulgaristan heyeti Fetih Müzesi’ni ziyaret etti

HIZLI YORUM YAP