van haber

samsun haber

a

CHP’li Özkan İçişleri’ne bayramlk önlemleri sordu

CHP Bursa Milletvekili Prof.Dr.Yüksel Özkan, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle olası trafik kazalarınınn önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanı’na yanıtlaması üzere soru önergesi verdi.

BURSA (İGFA) – CHP Bursa Milletvekili Prof.Dr.Yüksel Özkan, Ramazan Bayramı öncesinde artacak olan şehirler arası otobüs seferleri ile ilgili olarak İçişleri Bakanı’na alınması gereken tedbirleri sordu.

Milletvekili Özkan soru önergesinde, geçtiğimiz yıl artan otobüs yangınları nedeniyle Ulaştırma Bakanı’na şehirler arası otobüslerde bulunması gereken yangın alarm sistemlerini sorduğunu anımsatarak bakanlığın cevabında, söz konusu yangın alarm sistemlerinin araç muayenesinde “hafif kusurlu” olarak kabul edildiğini bildirdiğini kaydetti. Daha açık bir ifade ile, bu sistemlerin araçlarda bulunması ya da çalışıp çalışmamasına bakılmadığına dikkat çeken Özkan, havaların ısınmasıyla birlikte şehirler arası otobüslerde yaşanan olası yangınlar ile ilgili denetimlerin titizlikle yapılması gerektiğini dile getirdi.

1980 yılından bu güne kadar sadece Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerinde toplam 9 bin 974 kazada, 7 bin 446 kişinin hayatını kaybettiği, 19 bin 158 kişinin de yaralandığına işaret eden Yüksel Özkan, her yıl 20 ye yakın otobüsün ise karayollarında yandığını belirtti. Ramazan Bayramı tatili ile birlikte otobüs seferlerinin ve yolcu sayısının artacağını belirtenYüksel Özkan, söz konusu otobüs yangınlarının ve Bayram tatili süresince olasıtrafik kazalarının önlenmesi amacıyla alınması gereken tedbirleri İçişleri Bakanı’na sorduk, dedi.

Tüm arzularının herkesin bayramı sevdikleri ile beraber sağlıklı bir şekilde geçirmeleri olduğunun altını çizen Özkan, tatil süresince trafik kazalarının yaşanmadığı, vatandaşlarımızın mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmelerini diliyor, bu vesile ile bütün yurttaşlarımızın Ramazan Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum, dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

DEVA Genel Merkez’de yeni yapılanma

HIZLI YORUM YAP